Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi 06 Ağustos 2019
Londra’da Gezi Rehberi!

Londra‘da başka bir yaz mümkün!

Aylar öncesinde alacağınız dil eğitimi için okul seçimi ,  pasaport , vize , uçak bileti derken sonunda gitmek için hazırsınız.

Ancak atladığınız bir nokta var ….

Bir dili öğrenmek şüphesiz , o dili yaşamaktan geçer.Size o dili yaşama fırsatını ise ancak canlı bir şehir verecektir.Gideceğiniz şehirde hangi imkanlar olduğundan muhakkak haberdar olmalısınız.

O halde tek eksiğiniz kaldı..

Neden Londra?

Okulda öğrendiğiniz İngilizceyi dışarda kullanamıyorsanız o dil üzerinde hakimiyet kuramazsınız.Bu sebeple dil eğitimlerinde gideceğiniz şehirlerin mutlaka sosyal ortamlara imkan sağlaması gerekir.

Londra 24 saat boyunca eğlencenin ve hayatın bitmediği ender şehirlerdendir.

Gelin sizinle başrolleri olduğumuz bir yolculuğa çıkalım, uçaktan indiniz ve artık Londra’dasınız . Yapacağınız ilk şey ne olurdu?

Öncesinde bir transfer ayarlamış öğrenciler için bu adım basittir.Peki ya ulaşımını kendisi sağlayacak olan öğrenciler?

İlk iş olarak hemen bir Oyster kart edinin.Bu şehiriçi ulaşım kartı metro ve toplu taşımalarla en uygun şekilde yolculuk yapmanızı sağlayacak.İlk metro yolcuğuluğunuzda, ücretsiz olarak alabileceğiniz Londra Underground haritası edinmeyi unutmayın.

Heathrow Havalimanı’na iniş yapanlarınız için merkeze ulaşmak daha kısa sürecek.Metro ile aktarmasız bir şekilde Londra’nın  en ünlü bölgesi eski adıyla Eurostar , King’s Cross bölgesine sadece 50 dakikada ulaştıktan sonra işte yapmanız gerekenler sıralı tam listesi!

-İndiğiniz yer neredeyse Londra’nın en çok metro bağlantısı bulunan durağıdır.Yani bu duraktan her yere ulaşım sağlanabilir.

Cambridge ve çevre şehirlere dağılacak olanlar için şimdiden ayrılık vakti gelmiştir.King’sCross’da indikten sonra biraz ilerdeki tren istasyonundan çevre şehirlere kısa sürede ulaşabilecekleri hızlı trenleri görebilecekler.

Devam edenler için ise ilk aktivitemiz bir sim kart edinmek!

-Kısa dönem öğrencilerimize tavsiye ettiğimiz ThreeGsm(http://www.three.co.uk/Store/SIM/Plans_for_phones)‘ nin yanı sıra bölgede birçok gsm şirketini bulabilirsiniz.Size en uygun teklifi veren bir hattı gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.Her yerde ücretisiz Wi-Fi olacağından tarifeleriniz çok önemli değildir. Ayrıca gitmeden önce size en yakın ofisimize uğrayarak İngiltere için geçerli olan sim karta ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Cadde üzerinde McDonald’s gibi tadına aşina olduğunuz lezzetlerin yanı sıra İngiliz kültürünü ve damak tadını keşfedebileceğiniz birçok cafe ve restoran görebilirsiniz.

Kalacağınız yere ulaşımınız için ise yemek yediğiniz yerde telefonunuza Google Maps uygulamasını indirip elinizdeki konaklama adresini girerek detaylı bir yol tarifi alabilirsiniz. Google Maps gitmek istediğiniz her yer için en doğru ve en iyi yönlendirmeyi sağlayacaktır.

Siz yine de adres sormaktan ve kaybolmaktan vazgeçmeyin!

- Herkesin pahalı olarak bildiği Londra’da ulaşımlarınızı haftalık paket yükleyerek Oyster kart ile yaparak daha uyguna getirin, ücretsiz müzelerde sanatı, bilimi ve doğayı yeniden keşfedin!

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
06 Ağustos 2019

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
06 Ağustos 2019
wp