Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Kemal Göker Gezer İle Dublin Yaşamı

Genel 14 Haziran 2019
Kemal Göker Gezer İle Dublin Yaşamı

Bu satırları size Dublin’den yazıyorum. Yurtdışında dil okulu fikri kafamda belirdiğinde pasaportum dahi yoktu. Birçok acente gezdikten sonra bir tanıdığım vasıtasıyla Endless Abroad CEO'su Gökmen Bey’in ofisine gittim.

3 aylığına Kanada‘ya gitme düşüncesiyle gittiğim görüşmeden 6 aylığına İrlanda‘da Work&Study programına gitme kararıyla ayrılmıştım. Daha sonra Gökmen Bey beni Şevval Hanım’a yönlendirdi ve kendisiyle İrlanda’ya gelişime kadar ki tüm süreci beraber yürüttük. Halen daha irtibat halindeyiz. Kendisi sağ olsun bana çok yardımcı oldu, bütün sorularımı içtenlikle yanıtladı, karşılaşacağım zorlukları anlattı. Okulum, Centre of English Studies (CES) ve gerçekten kaliteli bir okul.

Konaklama konusunda ise buraya geldiğim ilk ay Şevval Hanım’ın organize ettiği bir öğrenci evi tipi konaklamada kaldım, sonrasında kendi çabalarımla daha uygun bir ev buldum ve 4 aydır Brezilyalı arkadaşlarımla beraber bu evde kalıyorum. Vize sürecimde ise  okul başlangıç tarihime karar verdikten sonra 10 gün içerisinde tüm evrakları toplayıp vize başvurumu yaptım ve 2 hafta sonra da vizem onaylandı. Vize başvurumu yaparken içimde vizeyi alamamaya dair en ufak bir şüphe yoktu Çünkü emindim ki, işinin ehli insanlarla birlikteyim.

İlk geldiğim dönemde İrlanda’da vizemi uzatabilmem ve çalışma izni alabilmem için burada GNIB ofisine başvurmam gerekiyordu. Şevval Hanım GNIB randevumu aldı. Öyle ki buraya geldiğimde ilk gün diğer Türk öğrenciler bana, ”GNIB randevusu almalısın” dediklerinde ben onlara “danışmanım gelmeden önce aldı” dediğimde, şöyle tepkiler aldım: ”vay be ne danışmanlar varmış”. Çünkü buraya doğru dürüst bilgilendirilmeden gelen çok fazla Türk öğrenci var.

Şu an burada 5. ayımdayım ve daha şimdiden burada kalıp eğitimime devam etmek için okul araştırmaya başladım. Anlayacağınız 8 ay daha İrlanda’da olacağım. Çünkü buradaki insanları, şehrin sakinliğini ve küçük oluşunu seviyorum. Okula devam ederken aynı zamanda bir restoranda çalışıyorum. Burada para kazanmaya başladığınız zaman hayatın çok daha kolay olduğunu fark ediyorsunuz. İrlandalılar için söyleyecek pek söz bulamıyorum çünkü son derece sıcakkanlı, samimi insanlar. Bazı yönleriyle bizim milletimize benzediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Kısacası burayı, gelmek isteyen herkese tavsiye ederim. Şundan kesinlikle emin olmanızı isterim; başka bir ülke de olsa, herkes mutlaka en az 1 kez yurtdışına çıkmalı ve bu deneyimi edinmeli. Manevi açıdan insana çok şey katıyor. Bu benim ilk yurtdışı tecrübem oldu ve devamının geleceğine de inanıyorum. Ayrıca belirtmek isterim ki nereye giderseniz gidin en önce gitmek istediğiniz ülkeyi kendiniz de araştırın. Adeta Google’ın altını üstüne getirin. Yine de ne demek istediğimi geldiğinizde daha iyi kavramış olacaksınız. Bu konuda tabii ki tecrübe her şeyin üstünde.

Son olarak bana bu serüvenimde yardımcı olan Endless Abroad ailesine ve başta tabii ki Şevval Hanım’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlere de çıkacağınız bu yolda bol şans diliyorum. Çok fazla düşünmeyin, çıkın gelin!

Not: Çalıştığım yer olan Gemideki Restoranın, kaldığım evin, arkadaşlarımla okulda çekildiğim fotoğraflardan ve Dublin’de yakaladığım güzel gün batımlarından kendim için oluşturduğum fotoğraf arşivimden küçük kareleri de sizlerle paylaşmak istedim. Keyifli okumalar.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp