Kanada Vizesi

Kanada’ya 6 ay ve daha fazla süreyle eğitim için katılacak öğrenciye ise ‘’Study Permit Visa’’ verilmektedir. Bu vize türünde, eğitim alınacak süre kadar vize verilir. Fakat mevcut eğitiminizi tamamladıktan sonra, eğitiminizi uzatmak isteyen öğrenciler Kanada’da vize sürelerini uzatabilir.

Her ülkede olduğu gibi vize başvurusunda bulunacak kişilerin ya da onların sponsorlarının hesaplarında okul, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterecek miktarda para olmak zorundadır. Sponsorun ya da öğrencinin hesabında, kanada yaşam masraflarını karşılayabilecek tutarda miktar olması gibi aynı zamanda okul ücreti tutarı kadar da öğrencinin hesabında para bulundurması gerekmektedir.

Kanada’da vize başvurularında en önemli belgeyse niyet mektubudur. Öğrenci neden Kanada’yı tercih ettiğini, Kanada’da ne kadar kalacağını döndükten sonra neler yapacağını net bir şekilde ifade etmesi gerekmektedir. Bu noktada uzman danışmanlarımız  niyet mektubu konusunda öğrencilere ücretsiz danışmanlık vermektedirler. Bunların dışında bulunan önemli bilgileri de aşağıda görebilirsiniz:

  • Başvuru VFS Global Vize Merkezi aracılığıyla yapılmaktadır.
  • Online form Endless Abroad vize ekibi tarafından doldurulur.
  • Vize evrakları ile birlikte EndlessAbroad tarafından öğrenciyle birlikte kararlaştırıp alınmış randevu gün ve saatinde, öğrenciler VFS Global’e giderek vize başvuru yapmalıdır.
  • Ayrıca Kanada konsolosluğunun istemiş olduğu, VSF Global’e vize başvurusu yapmaya gidildiğinde parmak izi verilmelidir.
  • Bütün evraklar yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş olmalıdır.
  • VFS Global, gerekli gördüğü durumlarda ek belge talep edebilir.

Vize başvuruları ortalama 1 hafta ile 6 hafta arasında sonuçlanmaktadır.

Yurtdışındaki dil okulları hakkında bilgi almak için
e-bültenimize kayıt olunuz.

Yenilenen arayüzü ve zengin içeriği ile yeni web sitemiz yayında

Hakkımızda
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak için çerezleri kullanıyoruz. Anladım