Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Neden İtalya'da Eğitim?

Yurtdışında Eğitim 03 Haziran 2024
Neden İtalya'da Eğitim?

İtalya, tarihi, kültürel zenginlikleri ve kaliteli eğitim kurumları ile dünyaca ünlü bir eğitim destinasyonudur. Roma, Bologna, Milano, Torino, Padova ve Venedik gibi şehirlerdeki köklü üniversiteler, öğrencilere geniş bir yelpazede eğitim olanakları sunar. Mimarlık, mühendislik, tıp ve diş hekimliği, sanat tarihi ve tasarım gibi birçok alanda prestijli programlar mevcuttur.

%100 İngilizce dilinde eğitim veren köklü İtalyan üniversitelerinde öğrenciler eğitimin yanında ücretsiz italyanca kurslarına katılabilir ve İtalyan kültürünü yakından tanıma şansını elde edebilirler.

İtalya’da üniversite eğitimleri devlet üniversitelerinde okumak isteyen öğrenciler için oldukça düşük maaliyetlidir ve öğrenciler için yaşam giderleri ve konaklamayı kapsayıcı burs seçenekleri bulunur.

İtalya, kaliteli eğitiminin yanında yüksek yaşam kalitesi, hoş iklimi ve misafirperver insanları ile öğrenciler için cazip bir yaşam ortamı sunar.

Devlet Üniversitelerine Son Dakika Başvuruları

İtalya'daki üniversitelerine başvuru yapmayı planlıyorsanız, harekete geçmek için hala şansınız var! Başvuru sürecinde son tarihler hızla yaklaşırken, gerekli evrakları hazırlamak ve başvurunuzu eksiksiz bir şekilde tamamlamak için profesyonel bir yardım almanız çok önemlidir. Bu noktada, Endless Abroad Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firması, eksiksiz başvurular için kapsayıcı çözümler sunuyor.

Endless Abroad ile Hızlı ve Güvenli Başvuru

Endless Abroad, İtalya'da eğitim almak isteyen öğrencilere kapsamlı danışmanlık hizmetleri sunar. Uzman ekibimiz, başvuru sürecinizin her aşamasında yanınızda olur. Üniversite seçiminden vize işlemlerine, konaklama düzenlemelerinden dil kurslarına kadar her konuda size destek sağlar.

Endless Abroad ile çalışarak:

  • İstediğiniz üniversite ve bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz
  • Üniversite başvurularınızı zamanında ve eksiksiz yapabilirsiniz.
  • Burs ve finansal destek imkanlarını öğrenebilirsiniz.
  • Konaklama için uzman kadromuzdan destek alabilirsiniz.
  • Vize başvuru süreçlerini kolayca tamamlayabilirsiniz.
  • İtalya'da yaşam ve eğitim hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • İtalya’ya vardıktan sonra yapılması gereken her adım hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hemen Başvurun!

İtalya'da eğitim hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için geç kalmayın! Endless Abroad ile iletişime geçerek başvurularınızı hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayın. Düşük maaliyetlerle Avrupanın prestijli üniversitelerinde eğitim alma bu fırsatı kaçırmamak için bizimle iletişime geçin!

Daha fazla bilgi ve başvuru için Endless Abroad'un web sitesini ziyaret edin veya ofislerimizi arayın. İtalya'da unutulmaz bir eğitim deneyimi sizi bekliyor!

Sıkça Sorulan Sorular

Blog Hakkında Sorularınızın Cevapları Burada!

20+

Ülke

750+

Global Partner

24+

Şube

Türkiye’den Avrupa ülkelerine hareketlilik sağlayan öğrenciler için, Türk Lirası’nın Euro karşısında uğradığı şiddetli düşüş göz önüne alındığında yalnızca hibe ile geçinmeye çalışmak oldukça zor. Kiralar, yeme – içme, seyahat ve sağlık masrafları gibi harcamalar karşısında verilen hibe oranı yetersiz kalıyor. 2021 yılı içinde güncellenen ve artış gösteren Erasmus hibesi yine de Türk öğrencilerinin masraflarını karşılamaya yetmiyor. Bu durumda programdan yararlanamayan, hibe kazansa dahi programa katılamayan veya mecburen ekonomik ancak niteliği nispeten düşük ülkeleri seçmek zorunda kalan öğrenci sayısı yadsınamaz. Son yıllarda Türkiye’de, Erasmus’a katılan öğrenci profilinin de git gide daraldığı bilinen bir gerçek. Sonuç olarak, Türkiye’den yurtdışına Erasmus yoluyla giden bir öğrencinin, çalışmadan veya güçlü bir aile desteği almadan Avrupa’da yalnızca hibe ile geçinebilmesi pek olası değil.

Erasmus programı, sınavdan 50 puan ve üstünün alabilmiş, not ortalaması 2.50 üstü olan her öğrenciye açık. Öğrenciler, bu şartları sağladığı taktirde ülke ve okul tercihinde bulunmaya hak kazanabiliyor. Yani programa katılabilmek için hibe alma gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak, öncelikle başarı oranını göz önünde bulunduran okulların kriterlerinin karşılayabilmek ve maddi açıdan bir destek alabilmek için hibe sağlayacak bir başarı oranına ulaşmak (ortalama 80 – 85 Erasmus sınav puanı ve minimum 3.00 not ortalaması) gerekiyor. Bu bakımdan, söz konusu kriterlere ulaşıldığı vakit hibeye başvurmamak için bir engel de kalmıyor. Yani başarılı bir öğrenci olarak Erasmus’a katılabilmek daha kolay iken hibe alabilmek ise daha da kolay hale geliyor.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Eğitim

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

03 Haziran 2024
Yurtdışında Eğitim

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

03 Haziran 2024
Yurtdışında Eğitim

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

03 Haziran 2024
wp