Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Malta'da Dil Eğitimi Hakkında En Çok Konuşulanlar

Yurtdışında Eğitim 15 Ağustos 2019
Malta'da Dil Eğitimi Hakkında En Çok Konuşulanlar

Yurtdışı eğitim denince ilk akla gelen duraklardan biri Malta… Hem tarihi hem de metropol hayatını bir arada yaşayabileceğiniz bu dikkat çekici ülke, Dünyanın en eski yapılarından Megalitik Tapınaklarına ev sahipliği yapıyor. Sıcak kanlı insanları, turistik bölge oluşu, Akdeniz ülkesi olması, turkuaz renkteki plajları ve dünyanın dört bir yanından eğitim için gelen öğrenci nüfusuyla Malta, adeta bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Tarih boyunca Fenikeliler, Romalılar, St. John’un şövalyeleri, Fransızlar gibi farklı milletler tarafından işgal edilmiş Malta, kült dizi ve filmlerine misafir olmuş. Bu sebeple de turistlerin ilgisini oldukça fazla çeken bir ülke haline gelmiş durumda. Hatta çocukluğumuzun baş kahramanlarından biri olan 1980 yılında çekilen, Temel Reis filminin seti, günümüzde Temel Reis Köyü ( Popeye Village ) adıyla açık hava müzesi olarak sergileniyor.

Malta, 450 yıllık eğitim geçmişiyle anılmakta. Ve hatta 1592 yılında kurulan Avrupa’nın en eski üniversitesi olan Malta Üniversitesi, bu güzide topraklarda yer alıyor. Eğitim konusunda oldukça fazla çeşitliliğe sahip olan Malta’da tüm dünyada yer alan, zincir dil okullarının yanı sıra tek şubeli butik eğitim veren dil okullarını da bulmak oldukça kolay. Aynı zamanda Akdeniz ülkesi olması Türk öğrenciler için kendi ülkelerinden çok da uzaklaşmamış hissi yaratıyor. St. Julians, Malta’nın dil eğitimi için en çok tercih edilen şehri… Bunun sebebi ise dil okullarının en yoğun olduğu şehir St. Julians oluşu Eğitim için tercih edilen okullar konusunda St. Julians şehrini Sliema ve St. Paul’s Bay şehirleri takip ediyor.

Malta’daki dil okullarının birçoğu öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kompleksler şeklinde tasarlanmış. Okulların hepsi haftalık gezi rehberlerini yayınlıyorlar. Öğrenciler de bu gezilerden hangisine katılmak istiyorsa, yetkili kişiye bildirerek okulun düzenlediği gezilere katılma imkanı buluyorlar.

Malta’da dil eğitimi almaya karara veren öğrenciler, eğitim alırken, keyifle vakit geçirebilecekleri birçok etkinlik bulunuyor. Özellikle yaz aylarında eğitim alan öğrenciler, Malta’nın meşhur plajlarında kendilerini kızgın kumlardan serin sulara bırakma imkanı buluyorlar.

Malta Hükümeti, 12 hafta ve üzeri dil eğitimine kayıt olan öğrencilere yasal olarak yarı zamanlı çalışma izni sunuyor. Part-time çalışma izni haftada 20 saat olup 12. haftasını dolduran öğrenciler için geçerli. Bu izin tatil dönemlerinde 40 saate (tam zamanlı) çıkabilir. Yani öğrenciler yarı zamanlı çalışma izinlerini, tatillerde tam zamanlı olarak kullanabilme imkanı buluyorlar. Malta’ya eğitim için gelen öğrenciler genellikle öğrenci yurtlarını tercih ediyorlar. Aynı zamanda aile yanı konaklama öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ikinci seçenektir.

Malta Turizm ülkesi olduğu için özellikle Turizm sektöründe okuyan ya da mezun olan öğrencilerin staj imkanı bulabilmeleri için biçilmiş kaftan. Turizm dışında mühendislik, lojistik, hukuk, satış, pazarlama sektörlerinde de öğrencilere staj imkanı bulabiliyorlar.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
15 Ağustos 2019

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
15 Ağustos 2019

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
15 Ağustos 2019
wp