Girilmesine İmkansız Gözüyle Bakılan Dünyanın En İyi Üniversiteleri
Dünyanın en iyi üniversiteleri, sundukları imkanlar, mezunları, eğitim kaliteleri ve bulundurdukları eğitim görevlileriyle diğer üniversitelerin önünde bulunurlar.
Fakat bu üniversiteler hem belirli sayıda ve başarı seviyesinde bulunan öğrencileri kabul ettikleri, hem de dünyanın dört bir yanından çok sayıda başvuruya sahip oldukları için kabul oranları bakımından da diğer üniversitelerden farklı bir konumda bulunurlar. Girilmesi için imkansız gözüyle bakılan ama herkesin en az bir kere eğitim alma hayali kurduğu, dünyanın en iyi 10 üniversitesini sizler için listeledik.
İşte dünyanın en iyi üniversiteleri;
1- Indian Institute Of Technology–Delhi (IIT–Delhi)
Kuruluş yılı: 1951
Kabul oranı: %4.36
Uluslararası öğrenciler tarafından oldukça gözde olan Indian Institute Of Technology–Delhi (IIT–Delhi), dünya üzerindeki en popüler ve akademik anlamda en gelişmiş okullar arasındadır.
2017 yılında 1 milyon öğrenci başvurusu alan Indian Institute of Technology, Google CEO’su Sundar Pichai gibi ünlü mezunlara sahip.
2- Stanford Üniversitesi (Stanford University)
Kuruluş yılı: 1891
Kabul oranı: %4.65
Özellikle mühendislik ve teknoloji alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerin hayali olan Stanford Üniversitesi, Silikon Vadisi’ne olan yakınlığı dolayısıyla oldukça göz önündedir.
Stanford University, sadece eğitim anlamında değil öğrencilerine Apple, IBM, Google gibi önde gelen şirketlerde sunduğu staj ve iş imkanları dolayısıyla adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor.
Snapchat kurucusu Evan Spiegel, Google’dan adlarını duyduğumuz Larry Page ve Sergey Brin 'de Stanford University mezunlarındandır.
3- Harvard Üniversitesi (Harvard University)
Kuruluş yılı: 1636
Kabul oranı: %5.2
Harvard University, Amerika’nın en eski üniversitesi unvanına sahiptir.
Harvard Universitesine giriş tabii ki çok da kolay değil. Harvard Universite mezunları arasında John. F. Kennedy, Barack Obama, Bill Gates gibi herkesin tanıdığı birçok isim yer almaktadır.
4- Columbia Üniversitesi (Columbia University)
Kuruluş yılı: 1754
Kabul oranı: %5.8
Columbia Üniversitesi (Columbia University) New York’un en eski üniversitesidir ve Amerika’da kurulmuş en eski 5.üniversitedir.
Öğrenci kabul aşamasında oldukça seçici davranan Columbia Üniversitesi (Columbia University), mühendislik ve medikal bilimler alanında oldukça talep görmektedir.
Franklin D Roosevelt, Leonard Cohen Columbia Üniversitesi (Columbia University) mezunları arasındadır.
5- Princeton Üniversitesi (Princeton University)
Kuruluş yılı: 1746
Kabul oranı: %6
Princeton Üniversitesi (Princeton University), Amerika’da bulunan en prestij sahibi okullardan bir tanesidir.
Özellikle bilgisayar mühendisliği okumak isteyen öğrencilerin önceliği olan Princeton Üniversitesi (Princeton University), bilişim alanındaki araştırma çalışmaları ile öne çıkmayı başarmıştır.
Princeton Üniversitesi (Princeton University), Jeff Bezos, Alan Turing ve The Great Gatsby yazarı F. Scott Fitzgerald gibi ünlü mezunlara sahiptir.
6- The Juilliard School
Kuruluş yılı: 1905
Kabul oranı: %6
Sahne sanatları alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi veren The Juilliard School, bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için oldukça popülerdir.
The Juilliard School, Robin Williams, Kevin Spacey gibi ünlü mezunlara sahip.
7- Yale Üniversitesi (Yale University)
Kuruluş yılı: 1701
Kabul oranı: 6.9
Yale Üniversitesi (Yale University), ABD’nin en eski 3. üniversitesi olma unvanına sahiptir.
Lisans ve yüksek lisans eğitimi veren Yale Üniversitesi (Yale University), yüksek lisans kabul aşamasında sizinle mülakat yapmak isteyebilir.
Yale Üniversitesi (Yale University), Edward Norton, Jodie Foster, Bill Clinton gibi bir çok ünlü mezuna sahiptir.
8- Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (Massachusetts Institute of Technology)
Kuruluş yılı: 1861
Kabul oranı: %7.1
Lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (Massachusetts Institute of Technology), QS dünya sıralamasına göre ilk sırada yer alır.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (Massachusetts Institute of Technology), özel bir araştırma üniversitesidir ve yenilikçi bir eğitim sistemini benimsemiştir.
Mühendislik öğrencileri için popüleritesini korurken son yıllarda ekonomi öğrencileri de araştırmalarına Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (Massachusetts Institute of Technology) dahil etmiştir.
Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Atta Annan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (Massachusetts Institute of Technology) mezunudur.
9- Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (California Institute of Technology)
Kuruluş yılı: 1891
Kabul oranı: %8
QS dünya sıralamasında 4.sırada olan Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (California Institute of Technology), ABD’nin de en iyi teknik enstitülerinden bir tanesidir.
Her yıl sadece sınırlı sayıda öğrenci kabul eden Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (California Institute of Technology), totalde 2.200 adet öğrencisi bulunmaktadır.
Eğitim sistemini daima gelişen teknoloji ile paralel olarak sürdüren Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (California Institute of Technology), başarısını kendisini sürekli güncel tutmasına bağlamaktadır.
Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (California Institute of Technology)’nden mezun olanlar arasında Intel ve Hotmail kurucuları yer almaktadır.
10- Brown Üniversitesi (Brown University)
Kuruluş yılı: 1764
Kabul oranı: %8.3
ABD’de Rhode Island eyaletinde bulunan Brown Üniversitesi (Brown University), özel bir üniversitedir.
Brown Üniversitesi (Brown University), 2019 yılında Forbes tarafından yapılan ABD’nin En İyi Kolejleri araştırmasında 650 okul arasından 7.sırada yer aldı.
Özellikle finans, girişimcilik, politika bilimi gibi alanlar ile yakından ilgilenen öğrencilerin gözdesi olan Brown Üniversitesi (Brown University), mühendislik fakültesi ile de öne çıkmayı başarmıştır.
İngiliz oyuncu Emma Watson, Brown Üniversitesi (Brown University) ünlü mezunlarındandır.
Dünyanın En İyi Üniversiteleri İçin Danışmanlık
Dünyanın en iyi üniversitesi hangisi diye düşünüyor ve yurtdışında üniversite okumak istiyorsanız Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak daima yanınızdayız. Tüm sorularınız, ihtiyaçlarınız ve ücretsiz danışmanlık hizmetimiz için iletişime geçin.
İlgili Blog Yazıları
Uzmanlarımızdan İpuçları