Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Ani Bir Dubai Kararı..

Genel 05 Temmuz 2019
Ani Bir Dubai Kararı..

Dubai’ye gelme sürecim ani oldu diyebilirim. İstanbul’da yaşıyordum, işi bırakmış bir süredir, ailemin yanına, İzmir’e dönmüştüm. İngilizce’yi neden daha önce öğrenmedim diye kafamın içinde bin tane düşünce uçuşurken harekete geçtim. Bir sürü soru işaretleri ve seçenekle birlikte internette detaylı araştırma yaptıktan sonra Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’ndan Mutlu Kanbak ile iletişime geçtim. Randevu aldım. Ofislerine gittiğimde ise beni güler yüzüyle karşılaya Mutlu Hanım için sanırım biraz zorlayıcı oldum. Gerçekten gidecek miyim, bu neresi olacaktı? Kanada? Malta? Aa bi de Dubai var. Gerçi ben Yeni Zelanda istiyorum ama…. Bir sürü kafa karışıklığı… Kafamdaki bütün soruları sabırla tek tek cevapladı. Okulun niteliği, ülkenin özelliği, kalacağım yurt… Ve önemli unsur karşılaşacağım maliyet tablosu…

Yaklaşık 1 saat görüşme yaptık. İhtiyacım doğrultusunda Dubai’ye de karar kıldık. Çünkü piyasada çalışmaya alışmış olan bünyem tek başına okula git gel boşluğu ile devam edemezdi. Evet, ülke pahalıydı; ama bulduğum herhangi bir işte çalışacak, hem harçlığımı çıkaracak hem de daha çok insana temas ederek daha fazla pratik yapma şansı bulacaktım. Mutlu Hanım’ın sıcaklığı, her detayı incelikle araştırması ve korkularımı eksiksizce gidermesinden doğru yerde olduğumu anlamıştım. Bana verdiği güven ile çift yönlü hazırlıklara başladık. Okul, yurt, belgeler, vize… Her şeyiyle gerçek bir danışman gibi sürekli yanımdaydı. Her telefon açtığımda sabırla çözümler üretti. İşin bürokrasi kısmı ağırlıklı olarak onda, oradaki ihtiyaçlarım için alışveriş, yani zevkli kısım bende idi. Okula 6 ay için başvurdum, uzun zaman bir zaman dilimi olduğundan vizem 25 günde geldi. Biletimi aldım ve tereddüt etmeden Dubai’ye uçtum.

Şimdi 25.günündeyim. Burada hava; itiraf etmeliyim ki biraz güzel. Her gün yeni bir şeyler keşfediyor, farklı kültürleri tanımaya çalışıyorum. Burada herkes İngilizce konuşuyor. Arapça neredeyse hiç duymadım. Zaten öğretmenlerimiz İngiliz, öğrenci ortamında da herkes Arapça bilmiyor. Üstelik vize içinde banka dökümleri sigorta poliçeleri, iş yeri belgeleri gibi bir sürü detaya da girmiyor. Sadece pasaport yeterli. Burada biraz daha piştikten sonra çalışmanın yollarını arayacağım. Bu arada Mutlu Hanım ile hala irtibatı koparmadık, zor durumda kalırsam onun bir yerlerde olduğunu biliyorum. Endless Abroad ailesine bu yolculuğumda bana destek oldukları için teşekkürler… Yeni heyecanlar yaşamak, yeni şeyler öğrenmek isteyen herkesi beklerim… Umutla ve sevgiyle kalın….

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp