Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi

Avustralya’da eğitim almak isteyenler, Student Visa (Subclass 500)adıyla bilinen öğrenci vizesine başvuru yapmalıdırlar.

Bu Vizeyle Neler Yapabilirsiniz?

  • Tercih ettiğiniz nitelikli eğitim programına katılabilirsiniz.
  • Aile üyelerinizi (eş, çocuk, partner) vizeye dahil edebilirsiniz.
  • Eğitiminiz devam ederken, haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma iznine sahip olursunuz.
  • Avustralya sınırları içerisinde veya dışarısında başvurunuzu yapabilirsiniz.

Önemli Noktalar:

  • Bu vizeye başvurmadan önce Avustralya’da bir eğitim programına kaydınızı yaptırmış ve kesin kayıt belgenizi almış olmanız gerekmektedir.
  • Eğitim alacağınız süreyi kapsayan ve Avustralya Hükümeti tarafından kabul edilen zorunlu öğrenci sağlık sigortanızla (Overseas Student Health Cover – OSHC) vizeye başvurmanız gerekmektedir.
  • Eğer 18 yaşından küçükseniz, vizeye başvurmadan önce, gerekli hizmetlerin ayarlanmış olması gerekmektedir.

Avustralya Yeni Mezun Mühendis Vizesi Hakkında

Skilled-Recognised Graduate Visa (SUBCLASS 476)

Yeni Mezun Mühendis Vizesi, Türkiye’de bulunan ve Avustralya Hükümeti tarafından üniversitelerden yeni mezun olan mühendisler için uygun olan bir programdır. Bu vizeyle, gerekli niteliklere sahip olan mühendislerAvustralya’da 18 aya kadar oturma ve çalışma hakkına sahip olur.

Vize Adaylarında Aranan Genel Nitelikler:

  • 31 yaşını doldurmamış olmak
  • Avustralya Hükümeti tarafından tanınan(MÜDEK veya ABET tarafından akredite olan) bir üniversitenin nitelikli mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak
  • Mezuniyet tarihinin ikinci yılını doldurmamış olması
  • Daha öncedenYeni Mezun Mühendis Vizesinin (Subclass 476) veya Geçici Mezun Vizesinin (Subclass 485) birincil vize sahibi olmamış olmak
  • İngilizce dil becerisini kanıtlamış olmak
  • Sağlık ve karakter gereksinimlerini karşılıyor olmak

Avustralya Hükümeti tarafından talep edilen vize başvuru ücreti:

AU$ 365.00 (365 Avustralya Doları)

Avustralya Hükümeti Tarafından Tanınan Kurumlar:

Washington Accord tarafından akredite olan(denkliği olan) ve Mühendislik üzerine programlar sunan her kurum, Avustralya Hükümeti tarafından tanınmaktadır. Washington Accord, mühendislik programlarını akredite etme işinden sorumlu kurumlar arasında yapılan uluslararası bir anlaşmadır.

Sorumlu kurumlar tarafından akredite edilen programların eşdeğerliliğini tanır; imza yetkisine sahip sorumlu herhangi bir kurum tarafından akreditasyonu bulunan Mühendislik programlarını tamamlayannitelikli yeni mezunların, Mühendislik alanına giriş yapabilmeleri için şart olan akademik gereklilikleri karşılandığını kabul eder.

The Washington Accord hakkında detaylı bilgi için: http://www.ieagreements.org/accords/washington/

Güncel akreditasyon listesi için aşağıdaki bağlantı adreslerine tıklayınız:

MÜDEK: http://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2018.shtm

ABET: https://www.abet.org/

İngilizce Dil Becerisi Nasıl Kanıtlanır?:

Birleşik Krallık, Kanada, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri veya İrlanda Cumhuriyeti vatandaşı olan nitelikli mühendislerin İngilizce dil becerilerini kanıtlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu ülkelerden herhangi birinin pasaportuna sahip olmayan nitelikli mühendislerin, kabul edilen İngilizce sınavlarından birine girmiş ve gerekli puanı almış olmaları gerekmektedir.

PTE Academic (Pearson Test of English Academic):

Genel Sonuç Puanı: Minimum 50

Her bir kısımdan en az 36alınmalı.

3 yıl geçerlidir.

IELTS (International Language TestingSystem):

Genel Sonuç Puanı: Minimum 6.0 (General Training veya Academic fark etmez)

Her bir kısımdan en az 5 alınmış olmalı.

3 yıl geçerlidir.

TOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test):

Genel Sonuç Puanı: Minimum 64

Dinleme ve Okuma kısımlarından minimum 4 alınmalı.

Yazmave Konuşma kısımlarından minimum 14 alınmalı.

3 yıl geçerlidir.

CAE (Cambridge English):

Genel Sonuç Puanı: Minimum 169

Her bir kısımdan en az 154 alınmış olmalı.

Sınava giriş tarihi 1 Ocak 2015 veya sonrası olmalı.

OET (Occupational English Test):

Genel Sonuç Puanı: Minimum 50

Her bir kısımdan en az B alınmış olmalı.

3 yıl geçerlidir.

SINAVIN ADI GENEL SONUÇ PUANI KISIM GEREKLİLİKLERİ

 

Reading/Listening/Writing/Speaking)

GEÇERLİLİK SÜRESİ (Yıl)
PTE Academic 50 36 3
IELTS (GT/A) 6.0 5 3
TOEFL iBT 64 L&R: 4 – W&S: 14 3
CAE 169 154 3
OET 50 B 3

KARAKTER:

Yeni Mezun Nitelikli Mühendis Vizesi adaylarının son 10 yılda; içerisinde toplam 12 ay veya daha uzun süreyle bulunmuş olduğu ülkelerin her birinden sabıka kaydı alması gerekmektedir; bu belgeyle/belgelerle karakter gerekliliklerinin sağlanıp sağlanmadığı incelenir.

SAĞLIK KONTROLU:

Vize başvurusu öncesi tamamlanması gereken zorunlu bir aşama değildir. Eğer Göçmenlik Ofisi, başvuru sahiplerinin dosyalarını inceledikten sonra sağlık kontrolüne girmesi gerektiğine karar verirse e-posta yoluyla bu konuda bilgilendirme yapılacaktır.

Yurtdışındaki dil okulları hakkında bilgi almak için
e-bültenimize kayıt olunuz.

Yenilenen arayüzü ve zengin içeriği ile yeni web sitemiz yayında

Hakkımızda
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak için çerezleri kullanıyoruz. Anladım